perjantai 5. heinäkuuta 2013

61. Tyytyväinen heppatyttö

Oho taas aikaa vierähtänyt viimepostauksesta. Mulla on niin plajon kerrottavaa mutta silti tuntuu että inspiraatiota ei oikein löydy ja teksteistä tulee parin rivin mittaisia. 

Alotetaan vaikkapa ensimmäiseksi siitä mitä tapahtui Dumin Estejusseissa. Eka startti oli siis tuolla 80 cm jonka jälkeen oli tarkoitus mennä 90 cm. Kasikympissä alkurata toosi hyvä ja kun saavuttiin viitos okserille tuli stoppi. Ihan turha kielto, joka johtui siitä että neiti päätti että hän ei voi hypätä milliäkään kauenpaa kun normaalisti ! Loppurata puhtaasti. Olin ihan ok fiiliksillä sillä saatin kumminkin hyväksytty tulos ekihä niitä kahta kielto jotka alkuvuoden kisoissa tuli. No lähdin sitten ysikyppiin korjailemaan noita pikkuvikoja ja niinhän siinä sitten kävi että jo ekalle oskerille tuli stoppi. Nooh, matka jatkui taas jälleen ja radan tokavikalle jälleen kielto. Siinä vaiheessa kyllä turhautti ja plajon !! Niin paljon hyviä treenejä takana ja sitte kun taas saadaan lupa kisata nii heti päin puuta... No päätettiin sitten valmentajan kanssa että hiotaan ponia vielä kotonoa jonkin verran, katsotaan sen jälkeen jotkut pienet kisat ja katsellaan sitten uudestaan tilannetta. 


Viivi on kulkenut kotona todella hyvin sekä tasasella että esteilläkin. Viime estevalmennuksessa päästiin hyppäämään 105cm rataa jonka seurauksena päätinkin ilmottautua kisoihin. Niimpä meidän traileri suuntasi kohti Laakson estekisoja 2.7. Tarkoituksena oli vain hakea puhtaat radat sekä hyvää kokemusta. Koska nämä oli vauvelin ekat kisat päätimme ilmottautua luokkiin 60cm sekä 80cm.. Verkkasin aika vähän aikaa heppaa sillä kuntoa sillä ei vielä mitään huipputasoa ole. Kuudenkympin radalla Viivi toimi unelmasti, laukkasi ripesti ja hyppäsi suurella ilmavaralla. Ikinä ei kyllä uskoisi että tamma ei ole ollut yhdissäkään kisoissa nimittäin niin rauhallisesti se käyttäytyi ! Tuloksena ekasta radasta 0vp ja arvosteluna siis oli Clean Round joten saimme portilta ensimmäisen ruusukkeen ensimmäisistä kisoista (: ! Samoilla fiiliskillä lähdin ratsastamaan tuota isompaa luokkaa. Annoin Viivin laukatta vähän reilumpaa laukkaa. Paikat tuli hyvin ekalle ja tokalle, kolmosella vähän otettiin nokkiin pienestä epävarmuudesta mutta siitäkin päästiin puhtaasti yli. Seiska esteelle tuli sitten ihan liikaa epävatmuutta ja kuskilta unohtui ihan pohkeet jonka syystä hevonen jäi yksin ja oli sitä mieltä että tästä ei mennä yli. Kyseessä oli siis pysty jossa kaksi lainetta alla. No minä ponityttö tottuneena käänsin lyhyeen uusinta tien esteelle ja unohdin ihan että mulla on 170cm hevonen alla enkä yhtään miettinyt sitä että se kaipaa enemmän tilaa.... Joten tästä syystä uusi kielto... Tietenkin taas mun vika ja kolmennella yrityksellä yli. Hmm, siinä sitä nähdään että miten pienikin liike voi johtaa kieltoon. No, erittäin tyytyväinen saan olla että oli niikin helmi hevonen että ekaa kertaa kisoissa, eikä juurikaan pelännyt mitään ja hyppääsi hyvin ekan luokan!, ja tokankin siihen kieltoon saakka ;) 




 Kahdenviikon päästä tiisatina taas jälleen hakemaan kokemusta kisoista ja toimii kisapaikkana vanhakunnon tuttu Laakso!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti