perjantai 26. heinäkuuta 2013

63.

Ja taas !! Grr, kertokaa mulle miten saan tungettuu tänne mun pää koppaa et mun pitäis kirjottaa aktiivisemmin ? Kesäviikot taas rullailee eteenpäin, ehkä liian nopeastikkin ? Husöjump 2013 tuli koettua tänä vuonna ilman omia ratoja, mutta oli siltikin erittän hauksaa ja oli ihanaa nähdä taas kavereita joiden kanssa ei oltu nähkyilty pitkään aikaan ! :)


Viime kisoissa Viivillä laaksolla 16.7 sujui oikein mainiosti. Ekasta luokasta, 70cm, nolla rata ja ruusuke kotiin. Toinen luokka 90 cm selvittiin 4vp, yks kielto kolmos muurille mutta tokalla yli :) Ratsastaja oli oikeini tyytyväinen hevoseensa ja taas yhtä kokemusta rikkaampana kotiin !

 Kotona ollaan treenailtu ihan normaalissa merkeissä. Kummatkin nelijalkaiset ovat liikkuneet mainiosti. Timmillä oli estevalmennus sunnuntaina. Jatkoimme siitä mihin viimeksi jäätiin. Paljon kaarevia uria sekä pitkä linjoja. Hyviä sisään tuloja sarjoilleja muutenkin tasaisia suorituksia tuli paljon :) Pari tönssyö tuli kun ite lähin törkkäämään, hyihyi, ponia esteelle mutta nekin saatiin korjattua heti. Oiken hyvään kohtaan lopetettiin tunti ja taas jälleen kerran poni ja sen ratsastaja oli hyvin tyytyväisin mielin !


Ratapiirros tälläkertaa näin
Viivillä taas oli keskiviikkona estevalmennus. Hypättiin rataa ja harjoteltiin vähän tiukempia teitä lauantaita varten. Paljon erikoisesteitä ja paljon teitten suunnittelua. Hyvin mielin lähin ratsastelemaan alkuverkkojen jälkeen ja niin mun mielipide muuttu oitis ihan pelköstöön ekan hypyn aikana :D ! Viivi ei varmaan ikiniä oo ollut niin innoissaan kun silloin. Pidätteet ei menny läpi eikä kyllä myöskään jalka !! Mun oli ihan pakko otta sporatki pois kensken tuntii. Huoh siinä sitten ruvettiin hyppää rataa ja siihen se sitten lössähtikin meijän osalta. Ekalla puomi alas, tokalle ihan liian lujaa sisää, neljän väli kolmella ja sen jälkee ei mahuttu sarjaväliin no siitä sitten yritin kasata kompaktiksi, jaa ei sekää onnistunut ja seuraavalle ihan täysii jonka jälkee pysäytinki seinää, huoh. Olin jo täss vaihees iha loppu.  Valmentajan avulla kumminkin saatiin hevonen kuuntelemaan ja lopussa viivi anto jo kiinni pelkällä istunnalla ! :) Onneks saatiin nuo vihreet ja vauhti kuriin niin sit mustakin oli taas kivempi reenailla ja ratsastuski näytti sata kertaa siistimmältä.
Eilen rupesin ridailee Timmiä ihan normisti kentällä. Olin ehtinyt nostaa ekat ravit ja ravannu yhen pitkän sivun kunnes yks meidän tallilta tuli sanoo et ravaappa vähän pitkin ohjin kentän ympäri. Nii siinä tulikin sitten ilmi että poni lyhensi selkeesti oikealla takasella mutta se ei kumminkaan ollut epäpuhdas. Kamat pois ja kylmäämään ponin jalkaa 15min ajaksi. Sen jälkeen jo tilanne vähän parempi. Viivi on varmaan saannut tarhassa tarpeekseen timmin komenteluista ja sitten vähän pistänyt hanttiin ja ilmeisesti potkaissut ponia. Ystävämme sanoi että se voi olla jopa ihan pieni kolhaisu tai jokin mustelma joka tämän lyhentämisen on aiheuttanut joten laitoimme ponin karvinaan ja jäämme nyt seurailemaan tilannetta ja hierooja saa katsoa sen jalan huomenna !

<3
Niin joo tuosta lauantaista, ollaan siis Viivillä menossa Jokelaan kisoihin 80cm ja 90cm hyppelemään. Eka kerta mulle tuossa paikassa, saa nähdä miten käy ! Kuulemisiin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti