tiistai 18. kesäkuuta 2013

60. Ohoi, kisakenttä näkyvissä !

Moikka ! Just kun pääsin takas kesän makuun satoi illalla iltatallin aikaan taas !! Masennuksen huippu, no onneksi meillä on maneesi jossa pääsee ridailee :)



Eilen ( maanantai) hyppäsin Timmillä. Rakensin maneesiin pienimuotoisen radan johon sisältyi kaksi pystyä, kaksi puomia sekä yhden laukka askeleen pysty-okseri sarjan. Verkkasin ponin rauhassa ja ravailin ja laukkailin siinä samalla puomejen yli. Timmi tuntu vähä nihkeeltä mutta kyllä se siitä virkistyi kun ruvettiin hyppäämään pientä verkka ristikkoa. Sarjan sujui sekö myöskin pystyt joten päätimme korottaa esteitä vähän jonka jälkeen hyppäsin rataa, puomi- erikoiseste (pysty)-sarja-pysty. Aluksi ei askeleet osunneet yhtään ja toin ponin koko ajan juureen, sitten mua rupes itte ärsyttää jonka seuraukseni rupesin törkkäämään Timmiä esteelle ja siitähän se ei tykännyt, neiti vaan kielteli. Ryhdistäydyin itse, tyhjenis pään ja rupesin ratsastamaan. Kas kummaa kun ponikin rupesi toimimaan. Lopulta olikin jo esteet 115cm ja rata sujui oikein sujuvasti ja paikatkin löytyi. Loppuverkkasin ponin eteen alas ja kävelin pitkät loppukäynnit :)



Viivillä tuuppasin maneesissa noin 45 minuuttia. Työskentelin alussa ihan vain käynnissä, harjoteltiin avoja, sulkuja sekä käynti väistöjä. Jess harjotus on tuottanut tulosta ja neiti väistääkin jo upeasti käynnissä sekä ravissa, niin Viivi ei siis osannut väistöjä kun se tuli meille ja nyt olen yrittänyt saada sitä ymmärtämään että mitä sen pitää tehdä. Laukatkin sujui todella hyvin, sain koottua kasaan hevosen jonka jälkeen se sai kasvattaa laukkaa, takaisin kiinni ja sitten taas eteen. Hyvin meni ja viivikin oli tyytyväisen näköinen.

Tänään ( tiistai ) Timmi-ponskilla oli pelkkä kävelytys sekä hieronta. Olin aivan varma että sillä olisi jokin paikka vähän jumissa mutta mitään ei oikeestaan löytynyt, vähän pinkeyttä pakaroista joka johtui eilisestä hyppäämisestä. Viivin kanssa ravailin ja laukkailin maneesissa rennosti ja huomenna meitä odottaa sitten Annen kouluvalmennus, toivottaan että neiti näyttäisi parhaat puolensa huomenna ja liikkuisi hyvin ilman mitään suurempia ongelmia !

Timmi ja sen uus ötökkä loimi (:
Ainiin, ilmottauduimpas eilen kisoihin. VIHDOINKIN pienen tauon jälkeen. Elikkäs meennään Timmin kanssa sunnuntaina dumiin hyppäämään jokavuotisiin Estejusseihin. Mennään tälläkertaa luokat 80cm & 90cm ja varmistetaan että saadaan nolla radat sekä hyvä fiilis radoista ! 
Esikertaan sitten lukijat ! :D

2 kommenttia: